Groepen


Nijntje gym onderdeel van Nijntje Beweegdiploma

Leeftijd advies; 2 t/m 6 jaar

Nijntje Gym bestaat uit een serie van beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling! Zo Kunnen in de lessen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.
Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Klik hier voor meer informatie van het Nijntje Beweegdiploma.

Recreatiegym

Leeftijd advies; 6 t/m 10 jaar

Klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen: al deze belangrijke bewegingsvormen komen tijdens de lessen aan bod. Iedere gymles zal uit nieuwe en basisonderdelen bestaan. Spelenderwijs krijgen de kinderen de gelegenheid om binnen kleine groepjes op hun eigen niveau te oefenen. In afwisselende bewegingssituaties ervaren ze de mogelijkheden van, en het plezier in bewegen. Plezier krijgen in bewegen speelt een belangrijke rol binnen de training.

Selectie Turnen

Leeftijd advies; 8 + jaar

Bij de selectie kom je op uitnodiging van een van de leidinggevende. Als jouw talent voor turnen naar voren komt in de groep zal, als je ongeveer 8 – 9 jaar bent, gevraagd worden om naar de selectiegym door te stromen. We werken hier aan je conditie, doen krachtoefeningen en hopen je turntechnieken te leren. Dit doen we woensdag 1 uur en vrijdag 1,5 uur. Zit je bij de selectie dan vragen we ook of je mee doet aan de wedstrijden die er op het eiland georganiseerd worden. We doen ook mee aan de jaarlijkse springwedstrijd. De gymvereniging zorgt voor de turnpakjes bij de selectiewedstrijden. Er wordt geturnd op de vloer, balk, brug en sprong.

Youtube – turnen dames

Youtube – turnen heren

21+ Gym

Leeftijd advies; 21+

Was jij vroeger fanatiek tijdens de gymles of heb jij vroeger geturnd en wil je weten of die salto nog steeds lukt?
Tijdens deze les komen alle bekende toestellen aan bod. We starten met een warming up en rek en strek oefeningen om onze spieren goed flexibel te houden. Verder variëren we van conditie training tot aan spiertraining. Echter wel allemaal met behulp van de gym toestellen.

Bodyfit

Leeftijd advies; 25+

De Bodyfit groepsles bestaat uit een combinatie training voor het hele lichaam waar bij je conditioneel en spierversterkend bezig bent. Je krijgt een warming-up met verschillende oefeningen dat voordelig is voor alle BBB (buik, benen en billen) spiergroepen waarbij je voornamelijk gebruik zal maken van het eigen lichaamsgewicht. Tijdens de oefeningen wordt er voornamelijk de focus gelegd op efficiënte bewegingen waarbij je veel gebruik maakt van de core van het lichaam voor balans.